Gezina de Moor begon als vrijwilliger met het filmen en fotograferen van de snoeiwerkzaamheden maar al snel kreeg ze de smaak te pakken en sloot ze zich zelf ook aan bij de hoogstambrigade.

Mijn naam is Gezina de Moor en ik woon in Goes. Mijn man Wim is al sinds 2003 vrijwilliger bij de hoogstambrigade van SLZ en kwam elke dinsdag enthousiast thuis. Toen de ploegleider met het idee kwam om verschillende onderdelen van het werk zoals uitdunnen, ziekten en gebreken, behandeling etc. vast te leggen op foto en film, leek mij dat een erg leuk idee! Door mijn passie voor het buitenleven in het algemeen en het landschap van Zeeland in het bijzonder, ben ik enthousiast geworden voor de activiteiten van SLZ. De hoogstambrigade sprak me aan. Wat zijn die oude hoogstam fruitbomen mooi, vooral als ze in bloei staan. Toen het filmen en fotograferen klaar was had ik ook de smaak te pakken en besloot ik om me aan te sluiten bij de groep. Tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van. We komen op mooie plaatsen om te snoeien, hebben een erg leuke groep en je bent lekker buiten bezig. En in het voorjaar gaan Wim en ik vaak een rondje fietsen langs ‘onze’ bomen om te kijken hoe het resultaat is geworden. 

Fotoboek 

Neem eens een kijkje in mijn online fotoboek. Dit geeft een goede indruk van onze activiteiten. Klik hier om deze te openen.

Gouden Mispel 2017

Een kroon op ons werk was de uitreiking van de Gouden Mispel in het najaar 2017 in Ewijk. Klik hier om meer te lezen over deze prijs.

gezina de moor

Vrijwilliger worden

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor het Zeeuwse cultuurlandschap. Wil je zelf ook vrijwilliger worden bij SLZ? Kijk op www.natuurwerkzeeland.nl voor vacatures of neem contact met ons op. 

gezina