Wandelnetwerk Zeeland

Zeeland heeft meer te bieden dan alleen zon en strand. Wij dagen je uit om het Zeeuwse platteland te voet te verkennen. Onze wandelpaden brengen je op “onbekende” plaatsen en je maakt kennis met het landschap en de rijke cultuur(historie) van het Zeeuwse platteland, vroeger en nu.

Korte en lange routes

Vroeger waren de wandelroutes in Zeeland erg versnippert en was het moeilijk om geschikte routes te vinden. Sinds 2006 hebben wij alle routes aan elkaar verbonden waardoor er een (bijna) Zeeland-dekkend netwerk is ontstaan.

Aan de hand van een routekaart, die je bij het VVV kunt kopen, kun je je eigen route uitstippelen. De knooppuntpalen langs de routes wijzen de weg.

Doordat het nu 1 groot netwerk is, kun je je wandeling zo kort en lang maken als je zelf wilt. Een korte wandeling (ommetje) kun je zelf uitstippelen middels de knooppuntnummers, maar je kunt ook een bestaande themaroute volgen. Bijvoorbeeld bij Kapelle 'De Franse Slag', die je laat kennis maken met gevechten tussen de Fransen en Duitsers in 1940, of het 'Kastelenpad', een cultuurhistorische wandelroute die de geschiedenis van de kastelen vertelt. Ook hier zijn aparte routefolders van te verkrijgen bij het VVV.

 

Eigendom paden

Een deel van de routes gaat over particulier terrein. Hiervoor is een contract afgesloten met de betreffende eigenaar. Soms zijn hier voorwaarden aan verbonden, bijvoorbeeld dat de hond een bepaald gebied niet in mag i.v.m. de schapen of andere dieren van de eigenaar die hier lopen. Dit heeft te maken met de verspreiding van ziekten (o.a. neospora bij rundvee) en wegens verstoring van vee en dieren in de natuur.

Op de kaart zijn de paden die zijn afgesloten aangegeven. U moet dan een andere route kiezen. Op terreinen waar honden wel toegankelijk zijn, is met de eigenaar de afspraak gemaakt dat dit wel aangelijnd gebeurt. Respecteer dit a.u.b.! 

Meldpunt gebreken

Wij zorgen, met een team vrijwilligers, voor het onderhoud van de paden en de bewegwijzering.

Meld onduidelijke, kapotte, ontbrekende bewegwijzering of slecht begaanbare routes direct via info@landschapsbeheerzeeland.nl of bel 0113-23 09 36. Zo houden we onze wandelroutes spik en span voor jouw wandelavonturen!

arthur Wandelnetwerk
informatiebord knooppuntbordjes wandelkaarten kaart wandelen honden bordjes wandelen domburgse watergang