Landschapsbeheer Zeeland

Nationale Postcode Loterij

Landschapsbeheer en de Nationale Postcode Loterij

LandschappenNL is één van de beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij. Jaarlijks ontvangt LandschappenNL een financiële bijdrage. Dankzij deze financiële bijdrage kunnen de provinciale organisaties o.a. vrijwilligers ondersteunen in hun vrijwilligerswerk in de natuur en zorgen voor het behoud ontwikkeling van het waardevolle Nederlandse cultuurlandschap.

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is de grootste goededoelenloterij van Nederland, de loterij ondersteunt nu 99 goede doelen. Op het Goed Geld Gala 2017 schonk de Postcode Loterij een recordbedrag van 341 miljoen euro aan 110 goede doelen, dankzij 2,8 miljoen trouwe deelnemers. LandschappenNL ontving dit jaar naast de regulier bijdrage, een bedrag van € 1.755.000 voor het extra project De Wilde Bijenlinie.

Directeur van LandschappenNL Hank Bartelink (links) krijgt de cheques uitgereikt door Michiel van Boven, Managing Director van de Postcode Loterij fotograaf: Roy Beusker

De Nationale Postcode Loterij verlengt per 1 januari 2016 de samenwerking met LandschappenNL met vijf jaar. In oktober is de samenwerking geëvalueerd. De Raad van Commissarissen van de Postcode Loterij heeft besloten de samenwerking voort te zetten met LandschappenNL. In de periode 2016 tot en met 2020 ontvangt LandschappenNL steun voor haar werkzaamheden, die uitvoering krijgt bij de twintig provinciale organisaties voor landschap en landschapsbeheer.