Landschapsbeheer Zeeland

 

Steenuil zoekt erf

De provincie Zeeland heeft voor 2016 geld ter beschikking gesteld om 6 leefgebieden voor de steenuil te herstellen, aan te passen of aan te leggen. Het geld kan niet zomaar overal worden ingezet.

De steenuil komt voor in heel Zeeuws-Vlaanderen, maar we willen de middelen nu speciaal in de Kanaalzone tussen Terneuzen en Sas van Gent inzetten. Hier zijn de aantallen steenuilen nagenoeg verdwenen.

Mogelijkheden

Mogelijkheden

In de aangegeven gebieden op het kaartje zoeken we mensen met een erf die iets voor de steenuil willen doen; aanplant van knotwilgen, hoogstamfruitbomen, het plaatsen van een nestkast en aanpassen van de begrazing van een weitje. De begrenzing is globaal en per locatie kijken we naar de mogelijkheden.

Inrichtings- en beheerplan

SLZ maakt samen met u een inrichtings- en beheerplan en u kunt altijd terecht voor raad en advies. De provincie Zeeland financiert dit project, maar van de eigenaren wordt een bijdrage van 50% van de uitvoeringskosten verwacht. Eigen werk mag u daarbij ook in rekening brengen.

Meer info of contact opnemen

Valt uw adres binnen de aangegeven gebieden en bent u bereid maatregelen t.b.v. de steenuil te treffen op uw erf, neem dan contact op met Stichting Landschapsbeheer Zeeland 0113-230936 of via info@landschapsbeheerzeeland.nl.

Wacht niet te lang!

Ook voor vragen en extra informatie kunt u contact opnemen. Wacht niet te lang, want vol = vol. Neem in elk geval voor de zomervakantie contact op (liefst vóór 1 augustus), zodat we plannen en uitvoering goed kunnen afstemmen.