Om ons werk te kunnen blijven doen, zijn we afhankelijk van subsidies en donaties. Subsidies ontvangen wij van de Provincie Zeeland, de Nationale Postcode Loterij en diverse (projectgerichte) fondsen. Ook particulieren kunnen ons steunen. Met elke donatie, klein of groot, draagt u bij aan een beleefbare, natuurlijke omgeving met een streekeigen karakter.

Periodieke gift

Door een periodieke gift kunt u SLZ een bedrag schenken dat aftrekbaar is in de aangifte voor uw inkomstenbelasting. Hierdoor houdt SLZ meer over dan dat u geeft. Een gewone gift is slechts aftrekbaar na verrekening van het drempel- en maximumbedrag. Dat maakt flink wat verschil:

Stel u doet jaarlijks een gewone gift van € 250,- aan SLZ. Als uw verzamelinkomen € 60.000 is, zit u in het 52% belastingtarief. Uw gift is dan minder dan 1% van uw verzamelinkomen en daarom niet aftrekbaar. Maar als u middels een periodieke schenking 5 jaar lang, elk jaar € 250,- schenkt, dan is uw gift wel aftrekbaar en ontvangt u € 130,- per jaar terug! Terwijl SLZ wel het volledige bedrag ontvangt! Dus u geeft minder, maar SLZ ontvangt meer! Een periodieke schenking ligt vast in een overeenkomst voor minimaal vijf jaar en u schenkt in vaste termijnen, ieder jaar hetzelfde bedrag.

* De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is afhankelijk van uw inkomen en leeftijd. Bereken wat u extra kunt schenken of terug ontvangt van de Belastingdienst op www.anbi.nl/calculator

Heel gemakkelijk

U hoeft niet meer langs de notaris om een periodieke gift te regelen. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen van een formulier wat u bij ons kunt opvragen via info@landschapsbeheerzeeland.nl of tel. 0113-23 09 36. Ook voor een persoonlijk gesprek of nadere informatie kunt u contact met ons opnemen.

Goedgekeurd goed doel