Landschapsbeheer Zeeland

15 december 2016
 

Nieuwe doordeweekse landschapsonderhoudsgroep Zeeuws Vlaanderen

Nieuwe doordeweekse landschapsonderhoudsgroep Zeeuws Vlaanderen

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) richt vanaf 2017 een ‘doordeweekse landschapsonderhoudgroep’ op in Zeeuws Vlaanderen. Vrijwilligers die hierin interesse hebben, kunnen zich aanmelden via info@landschapsbeheerzeeland.nl

Werkzaamheden

Deze ploeg zal een keer per week, op dinsdag, landschappelijk werk verrichten en taken uitvoeren op het gebied van biodiversiteit en cultuurhistorie. Denk hierbij aan het knotten van wilgen, maaien en harken, het dunnen van bosjes, snoeien van hagen maar ook het onderhouden van cultuurhistorische elementen zoals restauratie van een coupure (zie foto). Door dit onderhoud blijven deze landschapselementen behouden en zorgen ze voor een mooie aankleding van het landschap. Daarnaast hebben ze ook natuurwaarde (bijv. broed locatie vogels) en historische waarde.

Voor wie

Iedereen die interesse heeft is welkom. Er zijn geen specifieke eisen voor deze werkzaamheden. Het is wel handig om een goede conditie te hebben, het is namelijk fysiek werk. Het werk is op vrijwillige basis en er zijn geen verplichtingen. Er wordt in een ploeg gewerkt met andere vrijwilligers onder leiding van een ploegleider.

Wat biedt SLZ

Werken op mooie locaties en erven in Zeeland. Daarnaast biedt SLZ cursussen en excursies waar je als vrijwilliger gratis aan mee kunt doen. Ook is er een geringe onkostenvergoeding en vervoer vanaf de werkplaats van de stichting in Terneuzen. Tevens zorgt SLZ ook voor de benodigde gereedschappen.

Projecten