Landschapsbeheer Zeeland

28 november 2016
 

Joan van der Velden nieuwe directeur Stichting Landschapsbeheer Zeeland per 01-03-2017

Joan van der Velden nieuwe directeur Stichting Landschapsbeheer Zeeland per 01-03-2017

De heer Joan van der Velden is onlangs aangesteld als nieuwe directeur van Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Hij volgt per 1 maart 2017 de huidige directeur Foort Minnaard op, die vanaf de oprichting van de stichting in 1982 het directeurschap voor zijn rekening heeft genomen.

Het bestuur van SLZ, die de procedure heeft geleid, is erg verheugd over deze benoeming. “Met zijn professionele ervaring in integraal management en zijn affiniteit met natuurontwikkelingsprojecten en landschap is SLZ ervan overtuigd in Joan van der Velden een inspirerende directeur te hebben gevonden”.

Joan van der Velden

Joan van der Velden heeft ruime ervaring als manager en daarnaast veel ervaring en kennis van strategieën en processen. Afgelopen jaren was hij Teamleider / Omgevingsmanager bij de afdeling Projecten & Uitvoering van het Waterschap Hollandse Delta en Gebiedsmanager Zeeland / Noord-Brabant west bij Dienst Landelijk Gebied - Ministerie van Economische Zaken. Zijn basis is gelegd in de jaren tachtig op de Academische opleiding Biologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland

De huidige directeur Foort Minnaard heeft 34 jaar bij SLZ de kar getrokken. Hij heeft de groeiperiode van de organisatie meegemaakt waarbij SLZ steeds deskundiger werd en een solide basis heeft ontwikkeld om mee te kunnen buigen met de fluctuerende maatschappij en financiële onzekerheden. Met de juiste combinatie van bestuur, directeur, medewerkers en vrijwilligers heeft SLZ een maatschappelijk positie verworven met groot draagvlak voor haar werk in het landschapsbeheer in Zeeland.

Projecten