Landschapsbeheer Zeeland

23 augustus 2017
 

Geld beschikbaar voor meer natuur op erven in Zeeuws-Vlaanderen

Geld beschikbaar voor meer natuur op erven in Zeeuws-Vlaanderen

Woont u in het buitengebied van Zeeuws-Vlaanderen en loopt u rond met idee├źn om uw erf natuurvriendelijk en streekeigen in te richten? Er is dit jaar nog budget beschikbaar voor inrichting van erven in Zeeuws-Vlaanderen t.b.v. de kamsalamander en steenuil.

Voor wie

Voor wie

Particuliere eigenaren met een perceel van ongeveer 1 hectare in het Zeeuws-Vlaamse buitengebied kunnen, via Stichting Landschapsbeheer Zeeland, meedoen. Vooral de omgeving van Hulst, Axel, Zaamslag en Westdorpe en erven in het gebied langs de kust van West Zeeuws-Vlaanderen zijn daarbij zoekgebieden.

Welke elementen

Welke elementen

Inrichtingsmaatregelen zoals de aanplant van hoogstamfruitbomen, knotwilgen, hagen en houtsingels, of de aanleg van een poel of takkenril, komen voor subsidie in aanmerking. Behalve dat het landschap daarmee wordt verfraaid, pakken de maatregelen ook goed uit voor de natuur. Ze zorgen er voor dat o.a. de kamsalamander en steenuil zich thuis voelen op uw erf.

Hoe werkt het

Hoe werkt het

Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) maakt in overleg met u een plan op maat dat voldoet aan de voorwaarden en SLZ kan desgewenst helpen bij de uitvoering van het plan. De uitvoering moet komende winter plaatsvinden.

Kosten

Via SLZ draagt de Provincie Zeeland 50% van de kosten bij. De eigenaar betaalt zelf de rest van de kosten.

Interesse

Heeft u interesse en wilt u iets van bovenstaande doen? Neem contact op via info@landschapsbeheerzeeland.nl of 0113-23 09 36. Klik hier voor meer info over de steenuil en de kamsalamander.

Projecten