Landschapsbeheer Zeeland

4 oktober 2017
 

Bestel nu uw streekeigen plantmateriaal!

Bestel nu uw streekeigen plantmateriaal!

Bomen en struiken bestellen? Kies typisch Zeeuwse soorten!.
Wij hebben, onder de noemer 'Boeren planten bomen', een selectie voor u gemaakt van streekeigen beplanting die hier goed thuis hoort!

Iedereen in Zeeland kan dit streekeigen plantmateriaal bestellen bij door door ons aanbevolen leveranciers. SLZ stelt aan deze leveranciers bepaalde eisen waaraan het plantmateriaal moet voldoen en welke soorten geschikt zijn.

Zo blijft het een gemakkelijke manier om aan streekeigen bomen en struiken te komen!
(ook voor niet-boeren!)

Bestel nu!

Bomen en struiken kunnen het beste in de winterperiode aangeplant worden, grofweg vanaf half november tot eind februari, als het niet vriest.

Dit is uiteraard ook afhankelijk van het verloop van het winterseizoen. De bomen en struiken moeten in rust zijn. Zijn er geen bladeren dan is er weinig risico op het uitdrogen. In zijn algemeenheid zijn bomen wat gevoeliger dan bosplantsoen. Als het bosplantsoen nog niet uitgelopen is, en het is nog niet te warm, dan kan bosplantsoen nog tot eind maart worden gepland. Uiteraard kan er ook wel buiten de hier genoemde periode aangeplant worden. Maar houd er dan wel rekening mee dat er veel meer uitval kan zijn.

Let op! bestel bij de leverancier, niet bij SLZ!

Klik hier voor alle informatie over de bestelprocedure.

Projecten