Landschapsbeheer Zeeland

5 november 2016
 

906 deelnemers Natuurwerkdag Zeeland BEDANKT!

906 deelnemers Natuurwerkdag Zeeland BEDANKT!

Dankzij jouw hulp als vrijwilliger heeft het landschap in Zeeland een opknapbeurt gehad. De Natuurwerkdag is een groot succes, dankzij alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor het behoud en onderhoud van natuur en landschap. Wij willen jou daarom hartelijk bedanken voor jouw inzet tijdens de Natuurwerkdag!

Veel deelnemers op veel locaties!

Veel deelnemers op veel locaties!

In Zeeland hebben 906 vrijwilligers meegedaan op 31 locaties aan de Natuurwerkdag!

In heel Nederland waren er 13906 deelnemers op totaal 545 locaties.

Grootste vrijwilligersdag in het groen

De Natuurwerkdag is de grootste vrijwilligersdag in het groen.
Bijna 14.000 mensen hebben vandaag gewerkt aan het behoud van natuur en het landschap. Op 545 locaties in Nederland, ruim 20 meer dan in 2015, is vandaag gezaagd, gesnoeid en opgeruimd.

Het wisselvallige weer heeft deelnemers er niet van weerhouden mee te doen aan de Natuurwerkdag. Werken in de natuur is geschikt voor jong en oud. En dat was te zien op de werklocaties, waar bijna overal kinderactiviteiten zijn georganiseerd waar veelvuldig gebruik van is gemaakt.

Ook hulp van burgemeesters, wethouders en gedeputeerden

Ook hulp van burgemeesters, wethouders en gedeputeerden

In veel provincies staken ook wethouders, burgemeesters en gedeputeerden de handen uit de mouwen om hun betrokkenheid bij de groene omgeving te laten zien.

Vrijwilligers krijgen goede ondersteuning van Landschapsbeheer

Vrijwilligers krijgen goede ondersteuning van Landschapsbeheer

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag is belangrijk voor het behoud van natuur en landschap. Zorg voor het landschap, zoals onderhoud aan (knot-)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds vaker in vrijwilligershanden. De verantwoordelijkheid voor het beheer van een landschap verschuift steeds meer van overheid naar samenleving.

De maatschappelijke betrokkenheid van de vele vrijwilligers bij de groene leefomgeving is groot. Mede dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap. Om al dit moois te behouden en het werk van de vrijwilligers mogelijk te maken, zijn de provinciale landschapsbeheerstichtingen een onmisbare schakel.

Wij ondersteunen de groene vrijwilligers op vele terreinen met onze kennis, kunde en gereedschappen. Wij zorgen dat de groepen ARBO goedgekeurde materialen hebben, zoals ladders. Maar ook dat ze goed gereedschap hebben zoals kniptangen en zagen. Verder heeft elke groep helmen ontvangen van ons en worden de coördinatoren cursussen aangeboden op het gebied van veilig werken. De provinciale en landelijke overheden zijn nodig om deze groene ondersteuning blijvend mogelijk te maken.

Mede mogelijk gemaakt door

LandschappenNL, initiatiefnemer van de Natuurwerkdag, benadrukt dat de belangeloze inzet van vele duizenden mensen voor natuur en landschap onmisbaar is om onze leefomgeving blijvend te kunnen beschermen. Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.

Projecten