Landschapsbeheer Zeeland

Natuurwerkdag

Elke eerste zaterdag in november is het landelijke Natuurwerkdag. Iedereen kan dan een dagje werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. In heel Nederland werken meer dan 10.000 mensen samen in de natuur. In Zeeland zijn er diverse locaties, verspreid over alle regio's van Zeeland, waar gewerkt kan worden. Op bijna alle locaties wordt samen met de lokale natuurvereniging gewerkt.

Iedereen kan meedoen

Iedereen kan meedoen

Want je hoeft hiervoor geen speciale krachten te bezitten. Als je een zaag of spa kan vasthouden kun je al deelnemen. Je hoeft geen lid te zijn van bijvoorbeeld een natuurvereniging, het is geheel vrijblijvend en meewerken is natuurlijk gratis! Ook hoef je zelf geen gereedschap mee te nemen, daar zorgen Stichting Landschapsbeheer Zeeland en de vrijwilligersgroepen voor. Op elke locatie zijn ervaren vrijwilligers aanwezig die helpen en aanwijzingen geven. Het is niet alleen leerzaam, erg gezellig en leuk maar ook goed voor de natuur!

Ook voor kinderen en maatschappelijke stages!

Ook voor kinderen en maatschappelijke stages!

Op diverse locaties zijn kinderen ook welkom om mee te helpen en op een aantal locaties worden voor kinderen zelfs speciale activiteiten georganiseerd, zoals het maken van bezems en het bouwen van nestkastjes. Een gezellige dag dus om met het hele gezin gezond bezig te zijn in het landschap. Ook kunnen op bijna alle locaties leerlingen hun maatschappelijke stage doen. Op die manier hopen we meer jongeren te betrekken bij het vrijwilligerswerk in natuur en landschap. En het landschap wordt er gelijk een stuk fraaier door!

Ook meedoen?

Ook meedoen?

Het enige wat je moet doen is jezelf en je vrienden en familie aanmelden via de website http://www.natuurwerkdag.nl

Op deze site kun je een locatie bij jou in de buurt vinden. Ook vind je hier meer informatie over de activiteiten en de organisatie van deze dag.

Projecten