Landschapsbeheer Zeeland

Groene Maatschappelijke Stage

Een maatschappelijke stage is een stage voor scholieren uit het voortgezet onderwijs, waarbij ze door het doen van vrijwilligerswerk kennismaken met het dragen van verantwoordelijkheid voor maatschappelijke belangen. Waar reguliere stages vooral beroepsvormend zijn, hebben maatschappelijke stages vooral karaktervorming en het vergroten van maatschappelijke betrokkenheid tot doel.

Tijdens hun schoolperiode doen de jongeren vrijwilligerswerk waarbij ze zichzelf ook kunnen ontwikkelen. Op deze manier leren ze, zonder dat ze een vergoeding krijgen, zich in te zetten voor anderen en krijgen ze mogelijk meer respect voor vrijwilligers die in hun vrije tijd zich voor anderen inzetten. En wie weet, zijn dit de vrijwilligers van de toekomst.

Lekker buiten!

Lekker buiten!

Het omzagen en snoeien van bomen, schoonmaken van poelen en paden, knotten van wilgen, opknappen van eendenkooien en nestkastjes, het snoeien van fruitbomen en nog veel meer! Lekker buiten in de natuur! Gezellig samen werken met anderen. Dat is wat wij stagiaires te bieden hebben. Je kunt alleen komen helpen, maar ook met een groepje stagiairs of zelfs je hele klas.

Deze scholen gingen jullie voor!

Deze scholen gingen jullie voor!

De leerlingen van de Pontesschool uit Zierikzee hebben al eraring met de Groene Maatschappelijke Stage. Tien leerlingen werkten mee aan de bestrijding van Amerikaanse vogelkers in de duinen van Schouwen-Duiveland.

Ook de leerlingen van het Ostrea Lyceum uit Goes hebben bij ons hun maatschappelijke stage gedaan. Zij hebben zich voornamelijk bezig gehouden met het knotten van bomen.

Hulp aan de Noordse Woelmuis!

Hulp aan de Noordse Woelmuis!

De leerlingen uit het derde jaar van de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren uit Vlissingen/Middelburg hebben een presentatie gemaakt over hun maatschappelijke stage. Zij hebben zich ingezet om de Noordse Woelmuis een handje te helpen.

Klik hier om hun presentatie te openen. (pdf - 1,1 mb)

Doe je stage tijdens de Natuurwerkdag!

Doe je stage tijdens de Natuurwerkdag!

Kom helpen tijdens de Natuurwerkdag (elke eerste zaterdag in november). Op deze dag ga je samen met meer dan 10.000 mensen door heel Nederland aan de slag in de natuur.

Op diverse locaties verspreid door Zeeland zijn Maatschappelijke Stagiairs welkom. Kijk op www.natuurwerkdag.nl voor een locatie bij jou in de buurt. Hier kan je gelijk inschrijven op een locatie. Na afloop ontvang je een certificaat als bewijs van deelname.

Krantenartikel over stagiairs tijdens de Natuurwerkdag in 2011:

Meer weten?

Meer weten?

Voor meer informatie over de mogelijkheden van een Groene Maatschappelijke Stage via SLZ, kun je contact opnemen met Peter van der Vliet, via telefoonnummer 0113 23 09 36 of stuur een e-mail: peter.van.der.vliet@slz.landschapsbeheer.nl

Projecten