Landschapsbeheer Zeeland

Scholen en jongeren

Jongeren zijn belangrijk voor de toekomst van natuur en landschap. Met ons kunnen jullie actief aan de slag met knotbomen en het planten van struiken en bomen. 

Wij werken regelmatig samen met basisscholen en het voortgezet onderwijs. 

Je school kan de boom in!

Je school kan de boom in!

Zo spannen wij ons onder andere in om werkdagen te organiseren voor scholen via het project 'Je school kan de boom in!'. We zorgen dan voor een leuke werklocatie, we bereiden de dag voor en zorgen voor begeleiding en gereedschap. Jaarlijks zijn tientallen scholen in Zeeland bij dit project betrokken (50 in totaal). Het werk liep uiteen van dunwerk tot knotten onder begeleiding van een SLZ-medewerker of -vrijwilliger. Bij de basisscholen werden er voor het extra toezicht, naast de docenten, ook (natuur-)ouders ingezet.

Groene Maatschappelijke Stage

Groene Maatschappelijke Stage

Aan leerlingen van het voortgezet onderwijs geven wij invulling aan hun Groene Maatschappelijke Stage.

Natuurwerkdag en Boomfeestdag

Natuurwerkdag en Boomfeestdag

Verder organiseren wij in Zeeland de Natuurwerkdag, die elke eerste zaterdag in november plaatsvindt. En bieden we ondersteuning bij de nationale Boomfeestdag.

Meer weten?

Meer weten?

Voor meer informatie of om je direct aan te melden, kun je contact opnemen met Peter van der Vliet, via telefoonnummer 0113 23 09 36 of stuur een e-mail: peter.van.der.vliet@slz.landschapsbeheer.nl

Projecten