Landschapsbeheer Zeeland

Team uitje voor overheden in de natuur

SLZ organiseert ook, op verzoek, leerzame en actieve teamuitjes voor overheidsorganisaties. Lees hieronder het verhaal van Nienke van de Provincie Zeeland.

Een middagje aan de slag
Door: Nienke Ensing, Nederlandse facilitator 2 Zeeƫnprogramma, Provincie Zeeland

Op vrijdag 23 september werd er een directiedag van de provincie Zeeland georganiseerd. De afdeling Bestuur had een gevarieerde dag in het vooruitzicht. 's Ochtends een bezoek aan het bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp  en 's middags een actief programma in het duingebied van Biggekerke.

Met hooivorken en harken gewapend!

Met hooivorken en harken gewapend!

Met hooivorken en harken gewapend trokken we de duinen van Valkenisse in. Over prikkeldraad en langs een smal paadje kwamen we midden in de duinen terecht met een geweldig uitzicht over de zee en over Walcheren. Na een korte uitleg over het gebied en waarom er gemaaid werd konden we aan de slag om het maaisel bijeen te harken en dit met hooivorken af te voeren naar dichtbij gelegen rillen. Ondertussen werden we ook nog gewezen op diverse paddenstoelen zoals de Aardster en de Duinstinkzwam. Het was een leerzame middag op een van de mooiste plekjes langs de Walcherse kust.

Projecten