Landschapsbeheer Zeeland

 

Uilen in Zeeland - lezing - Zeeuws-Vlaanderen

Uilen in Zeeland - lezing - Zeeuws-Vlaanderen

Uilenwerkgroep Zeeland en Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) nodigt alle uilen liefhebbers, erfeigenaren, agrariƫrs, mensen met een uilenkast en (nieuwe)vrijwilligers uit voor de informele avond over kerk- en steenuilen in Zeeland.

De afgelopen 10-tallen jaren is er veel veranderd in het leefgebied van de uil, modernisering van de landbouw, uitbreiding van steden en dorpen en de aanleg van wegen veranderden het leefgebied van uilen. De geschikte biotoop voor uilen, kleine oude boerderijen met begraasde weides omzoomd met heggen zijn nog maar zelden te vinden.

SLZ helpt erf bezitters met het voor uilen geschikt maken van hun erf. De broedkasten worden gemaakt, geplaatst, gecontroleerd en schoongemaakt door vrijwilligers van de uilenwerkgroepen. Zou je graag een keer mee willen om nestkasten te controleren dan kun je je op deze avond opgeven.

Komende agendapunten
  praktijkles Wilgen knotten praktijkles Wilgen knotten 23 oktober 2017 Wilgen knotten is niet zo heel moeilijk. Echter zit er toch wel een techniek achter om de boom vakkundig kaal te zetten. We beginnen met een stukje theorie waarna we, onder ... praktijkles Wilgen knotten   Natuurwerkdag Natuurwerkdag 4 november 2017 Op zaterdag 4 november 2017 is het landelijke Natuurwerkdag. Op deze dag krijgt iedereen de kans mee te helpen in het natuur- en landschapsbeheer bij hem of haar in de buurt. ... Natuurwerkdag

Datum
Dinsdag 30 mei 2017

Locatie
Nieuwvliet "In de Morelleput" Zeeuws-Vlaanderen

19.30 tot circa 21.30 uur
Locatie: "In de Morelleput"
Sint Bavodijk 56a
4504 AB Nieuwvliet
Deelname is gratis
Aanmelden bij SLZ, 0113-230936