Landschapsbeheer Zeeland

 

Uilen in Zeeland - lezing - Zeeuws-Vlaanderen

Uilen in Zeeland - lezing - Zeeuws-Vlaanderen

Uilenwerkgroep Zeeland en Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) nodigt alle uilen liefhebbers, erfeigenaren, agrariƫrs, mensen met een uilenkast en (nieuwe)vrijwilligers uit voor de informele avond over kerk- en steenuilen in Zeeland.

De afgelopen 10-tallen jaren is er veel veranderd in het leefgebied van de uil, modernisering van de landbouw, uitbreiding van steden en dorpen en de aanleg van wegen veranderden het leefgebied van uilen. De geschikte biotoop voor uilen, kleine oude boerderijen met begraasde weides omzoomd met heggen zijn nog maar zelden te vinden.

SLZ helpt erf bezitters met het voor uilen geschikt maken van hun erf. De broedkasten worden gemaakt, geplaatst, gecontroleerd en schoongemaakt door vrijwilligers van de uilenwerkgroepen. Zou je graag een keer mee willen om nestkasten te controleren dan kun je je op deze avond opgeven.

Komende agendapunten
  Opening Informatieborden Gekrompen en Verdronken dorpen op Schouwen-Duiveland Opening Informatieborden Gekrompen en Verdronken dorpen op Schouwen-Duiveland 5 juli 2017 Verspreid over Schouwen Duiveland staan doorzichtige informatieborden met daarop de contouren van het voormalige dorp gesitueerd in de onbebouwde polder. Van een dorp is echter ... Opening Informatieborden Gekrompen en Verdronken dorpen op Schouwen-Duiveland   Feestelijke oplevering oude begraafplaats, grafkelder en parkje in Koudekerke Feestelijke oplevering oude begraafplaats, grafkelder en parkje in Koudekerke 5 juli 2017 Op woensdag 5 juli aanstaande wordt in Koudekerke de oude begraafplaats, de grafkelder en het parkje officieel opgeleverd. Deze bijeenkomst is voor genodigden, die inmiddels ... Feestelijke oplevering oude begraafplaats, grafkelder en parkje in Koudekerke

Datum
Dinsdag 30 mei 2017

Locatie
Nieuwvliet "In de Morelleput" Zeeuws-Vlaanderen

19.30 tot circa 21.30 uur
Locatie: "In de Morelleput"
Sint Bavodijk 56a
4504 AB Nieuwvliet
Deelname is gratis
Aanmelden bij SLZ, 0113-230936