Landschapsbeheer Zeeland

 

Uilen in Zeeland - lezing - Zeeuws-Vlaanderen

Uilen in Zeeland - lezing - Zeeuws-Vlaanderen

Uilenwerkgroep Zeeland en Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ) nodigt alle uilen liefhebbers, erfeigenaren, agrariƫrs, mensen met een uilenkast en (nieuwe)vrijwilligers uit voor de informele avond over kerk- en steenuilen in Zeeland.

De afgelopen 10-tallen jaren is er veel veranderd in het leefgebied van de uil, modernisering van de landbouw, uitbreiding van steden en dorpen en de aanleg van wegen veranderden het leefgebied van uilen. De geschikte biotoop voor uilen, kleine oude boerderijen met begraasde weides omzoomd met heggen zijn nog maar zelden te vinden.

SLZ helpt erf bezitters met het voor uilen geschikt maken van hun erf. De broedkasten worden gemaakt, geplaatst, gecontroleerd en schoongemaakt door vrijwilligers van de uilenwerkgroepen. Zou je graag een keer mee willen om nestkasten te controleren dan kun je je op deze avond opgeven.

Komende agendapunten
  Bloemrijkgrasland minicursus en excursie Bloemrijkgrasland minicursus en excursie 1 juni 2017 Een mooi grasland met vele bijzondere bloemen komt niet van zelf. Ook om een mooi bloemrijkgrasland te behouden zal er onderhoud en beheer nodig zijn. Bloemrijkgrasland minicursus en excursie   Hoogstamfruit laten persen tot sap Hoogstamfruit laten persen tot sap 22 september 2017 Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft de Mobiele Fruitpers weer gereserveerd zodat u uw eigen appels en peren kunt laten persen tot een eigen heerlijk natuurlijk sap! Hoogstamfruit laten persen tot sap

Datum
Dinsdag 30 mei 2017

Locatie
Nieuwvliet "In de Morelleput" Zeeuws-Vlaanderen

19.30 tot circa 21.30 uur
Locatie: "In de Morelleput"
Sint Bavodijk 56a
4504 AB Nieuwvliet
Deelname is gratis
Aanmelden bij SLZ, 0113-230936