Landschapsbeheer Zeeland

 

Hoogstamfruitbomen snoeien voor beginners

Hoogstamfruitbomen snoeien voor beginners

Stichting Landschapsbeheer Zeeland organiseert op de Bevelanden de cursus ‘Hoogstamfruitbomen snoeien’. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wat meer wil weten over hoogstamfruitbomen en ze graag zelf wil leren snoeien.

Elk erf in het buitengebied had vroeger een grote of kleine boomgaard met hoogstambomen. Er stonden verschillende soorten en rassen, met het oog op diverse gebruiksmogelijkheden en om de oogsttijd te spreiden.
Naast het snoeien van hoogstamfruit komen in deze cursus ook de natuur-, landschappelijke- en cultuurhistorische waarden aan de orde. En natuurlijk ga je zelf aan de slag. De doelstelling van deze cursus is dat de deelnemers na de cursus zelfstandig kunnen snoeien

Waarom deze cursus

De laatste tientallen jaren zijn veel oude boomgaarden opgeknapt en aangevuld met jonge hoogstammen en zijn er flink wat nieuwe boomgaarden aangelegd. Hoogstamfruitbomen hebben niet alleen een grote landschappelijke en historische waarde, ze zijn ook zeer waardevol voor de natuur. Onderhoud ervan vraagt een speciale aanpak, die gericht is op het in stand houden van deze bijzondere landschapselementen.

Inhoud cursus

Inhoud cursus

Je leert over de biologie en belangrijkste ziekten van hoogstammen en uiteraard over de principes voor snoei van hoogstamfruitbomen, de specifieke snoei-inzichten en technieken.
Tijdens de praktijkdag gaat men zelf uitgebreid aan de slag om het geleerde toe te passen.

Kosten

Bij de cursus hoort een uitgebreide cursusmap, waarin hetgeen dat tijdens de cursus verteld is nog eens rustig kan worden nagelezen.

De deelname aan de cursus kost € 150,- p.p. totaal

Wil je ook een cursusmap, deze kost € 25,- 

Heb je interesse, geef je dan op via telefoonnummer: 0113-230936 of via ons e-mail adres info@landschapsbeheerzeeland.nl

Komende agendapunten
  praktijkdag praktijkdag "Kleine bosjes" 19 september 2017 Sinds 2003 is Stichting Landschapsbeheer Zeeland actief bezig met het project ‘Kleine bosjes’. Via dit project kunnen eigenaren van kleine bosjes (tot 5 ha) een adviesplan ... praktijkdag   Hoogstamfruit laten persen tot sap Hoogstamfruit laten persen tot sap 22 september 2017 Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft de Mobiele Fruitpers weer gereserveerd zodat u uw eigen appels en peren kunt laten persen tot een eigen heerlijk natuurlijk sap! Hoogstamfruit laten persen tot sap

Datum
Dinsdag 06 maart 2018 - 17 maart 2018

Locatie
n.t.b. Beveland

Aanmelden
Wilt u meedoen, meld u aan bij SLZ via telefoonnummer 0113-23 09 36 of per e-mail info@landschapsbeheerzeeland.nl
(cursusdata nog o.v.b.)