Landschapsbeheer Zeeland

 

Hoogstamfruit laten persen tot sap

Hoogstamfruit laten persen tot sap

Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft de Mobiele Fruitpers weer gereserveerd zodat u uw eigen appels en peren kunt laten persen tot een eigen heerlijk natuurlijk sap!

Sap maken van eigen appeloogst

Om te kunnen persen is het verplicht je aan te melden bij de mobiele Fruitpers. Je kunt niet even tussendoor! Een extern bedrijf voert het daadwerkelijke persen van het hoogstamfruit uit. Je kunt je dus niet aanmelden via Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

• Aanmelden bij: mobiele Fruitpers Zevergem
• Ten minste 75 kg ofwel 3 volle houten veilingkisten per adres / persoon.
• Maximaal 600 kg circa 25 kisten (geen commerciële doeleinden).
• Alleen fruit dat niet rot of beschimmeld is. Valfruit is geen probleem.
• Persen kost circa € 1,- per liter. Contant afrekenen (75 kg is ongeveer 50 liter).
 

Puur Oôskappel

Puur Oôskappel

Naast Stichting Landschapsbeheer Zeeland zullen onze hoogstamfruit vrijwilligers aanwezig zijn om fruit op naam te brengen. Tevens is er een inspiratiemarkt met als thema Duurzaamheid met o.a. rondleidingen, excursies en informatie over duurzaam bouwen, energie, gezondheid en vervoer. Deze activiteiten worden georganiseerd door de werkgroep Duurzaam Oostkapelle (tevens voor meer informatie) en camping Ons Buiten.
 

Flyer Duurzaamheid Oostkapelle - pdf

Fruit op naam brengen

Fruit op naam brengen

Vele mensen hebben oude Zeeuwse fruitrassen op hun erf staan. De meeste van deze bomen staan er al zo lang, dat de huidige eigenaren de naam niet (meer) weet. Tevens zijn we op zoek naar achtergrond informatie van deze soorten, hun herkomst, behandelwijze en welke vruchten ze opleveren.

Heeft u zelf een oude fruitboom in uw tuin of boomgaard, maar u weet niet welk ras het is, neem dan 4 à 5 goed ontwikkelde vruchten mee naar het panel van oude fruitras-deskundigen. Kijk hier om meer over ons oude fruitrassen project van Stichting Landschapsbeheer Zeeland te weten te komen.

Andere mogelijkheden tot persen van fruit

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om te komen persen op genoemde data in onze agenda of de fruitpers dag zit vol dan kunt u misschien terecht op één van de andere locaties van de andere mobiele en vaste fruitpersen.

* Mobipers  Zoelen, vaste pers in Nederland
* Fruitperserij Lierman  Knokke-Heist, vaste pers België
* Persmobiel Kempenland  Omgeving Antwerpen, mobiele pers België
* Houtlandse tuinsappen pers  Omgeving Moerbrugge, vaste- en mobiele pers België
* De Mobiele Fruitpers  Omgeving Zevergem, vast- en mobiele pers België
Komende agendapunten
  praktijkles Wilgen knotten praktijkles Wilgen knotten 23 oktober 2017 Wilgen knotten is niet zo heel moeilijk. Echter zit er toch wel een techniek achter om de boom vakkundig kaal te zetten. We beginnen met een stukje theorie waarna we, onder ... praktijkles Wilgen knotten   Natuurwerkdag Natuurwerkdag 4 november 2017 Op zaterdag 4 november 2017 is het landelijke Natuurwerkdag. Op deze dag krijgt iedereen de kans mee te helpen in het natuur- en landschapsbeheer bij hem of haar in de buurt. ... Natuurwerkdag

Datum
Zaterdag 30 september 2017

Locatie
Campingpark Ons Buiten, Aagtekerkseweg 2A, 4356 RJ Oostkapelle Walcheren

Aanmelden voor het persen van hoogstamfruit op zaterdag 30 september alleen via de mobiele Fruitpers Zevergem. Zij verzorgen het persen van het fruit en zonder aanmelding kan er niet worden geperst.