Landschapsbeheer Zeeland

 

Boomkikker excursie 19 mei 2017

Boomkikker excursie 19 mei 2017

In bepaalde gebieden komen van oudsher boomkikkers (Hyla arborea) voor, door gericht beheer is de boomkikkerpopulatie de laatste decennia fors gegroeid. Gericht beheer en voorlichting blijft nodig om de boomkikker te helpen.

Boomkikker leefgebied

Boomkikker leefgebied

Middels een wandeling door het gebied kijken we hoe het leefgebied van de boomkikker zich heeft ontwikkeld. En wat kunnen particulieren doen om deze kikker in stand te houden. Deelnemers kunnen bij het verzamelpunt al eerder terecht voor koffie o.i.d. en informatie over de boomkikker.

Deze excursie is een gezamenlijke activiteit van;
* Stichting Het Zeeuwse Landschap
* Stichting Landschapsbeheer Zeeland
* Boomkikkerfonds

Tijd:        22.00 uur- 24.00 uur
Een bijdrage van 5 euro stellen we op prijs en kan bij de excursieleider worden voldaan.
Berichten zijn welkom op onze Facebook of op onze twitter account @SLZeeland
Meer informatie + opgave: info@landschapsbeheerzeeland.nl
Aanbevolen; stevige schoenen of laarzen en een kleine zaklamp.
Maximaal 30 deelnemers

Komende agendapunten
  Opening Informatieborden Gekrompen en Verdronken dorpen op Schouwen-Duiveland Opening Informatieborden Gekrompen en Verdronken dorpen op Schouwen-Duiveland 5 juli 2017 Verspreid over Schouwen Duiveland staan doorzichtige informatieborden met daarop de contouren van het voormalige dorp gesitueerd in de onbebouwde polder. Van een dorp is echter ... Opening Informatieborden Gekrompen en Verdronken dorpen op Schouwen-Duiveland   Feestelijke oplevering oude begraafplaats, grafkelder en parkje in Koudekerke Feestelijke oplevering oude begraafplaats, grafkelder en parkje in Koudekerke 5 juli 2017 Op woensdag 5 juli aanstaande wordt in Koudekerke de oude begraafplaats, de grafkelder en het parkje officieel opgeleverd. Deze bijeenkomst is voor genodigden, die inmiddels ... Feestelijke oplevering oude begraafplaats, grafkelder en parkje in Koudekerke

Datum
Vrijdag 19 mei 2017

Locatie
Aardenburg West Zeeuws-Vlaanderen

Verzamelen op de markt te Aardenburg
De excursie is van 22.00 tot 24.00 uur.
Laarzen of stevige schoenen en een (bescheiden) zaklamp is aan te bevelen.